top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

NUSA PENIDA: TIPS VOOR DE KLIM NAAR KELINGKING BEACH

Kelingking is dé trekpleister van Nusa Penida. De spot in het westen van het eiland heeft T-rex als bijnaam gekregen omdat de rotsen (met wat fantasie) in de formatie van een dino liggen. Vanaf de top van de klif heb je een prachtig uitzicht op de rotsformaties en het strand. Heb je lef en een goede conditie? Klauter dan naar het strand. Hieronder lees je alle informatie en tips!

KELINGKING VIEWPOINT Het Kelingking viewpoint komt de laatste jaren regelmatig voorbij op sociale media. Deze foto’s worden veelal genomen door dagjes mensen die vanuit Bali of Nusa Lembongan een dag tour maken. Zij hebben vaak weinig tijd om bezienswaardigheden goed te ontdekken en klimmen daarom niet naar beneden, richting het strand.

Er zijn twee punten waar je prachtige foto’s kan maken vanaf de klif. De eerste vind je bij de trappen die naar het strand leiden. Ook staat hier de bekende Instagram boom. Als je uit deze boom valt kan het zijn dat je erg naar terecht komt. Op eigen risico dus! Het tweede punt bereik je door, in plaats van linksaf te slaan richting de trappen, rechtdoor te lopen het zandpaadje op.


BEREID JE VOOR Zorg ervoor dat je vroeg (in de ochtend) bij de spot aankomt. Op deze manier beland je niet in hordes dagtoeristen én het is nog relatief koel om aan de klim te beginnen. Neem een rugzak en schoenen mee! Koop water of vul je fles, stop eten in je tas (bananen doen het goed) én neem iets mee om je hoofd tegen de felle zon te beschermen.

Paklijstje: * Rugzak * Schoenen * Pet/hoed/sarong * Water (veel!) * Eten (bananen) * Comfortabele (rug)tas

KLIM NAAR KELINGKING BEACH

Kelingking is prachtig! Niet alleen vanaf de top, dat hadden we al snel gezien en besloten naar beneden te klimmen. Over de klim doe je zo’n 30-45 minuten. De zwaarte ervan ligt onwijs aan jouw conditie. De treden zijn stijl, de paadjes smal. Geef tegenliggers de ruimte. De route spreekt voor zich, er is maar één pad naar beneden waarbij je eerst op de top van de klif loopt en later aan de rechterkant naar beneden wordt geleid. Dit tweede deel is het meest uitdagend! Je zult merken dat er delen zijn waar je via gaten in de rots naar beneden moet klauteren. Ben je beneden en sta je met het zweet in je onderbroek op het strand? Kijk dan omhoog wat je net gedaan hebt. Echt een super vette klim!TIPS VOOR DE KLIM 1. Trek stevige schoenen aan.

2. Ontwijk dagjesmensen door vroeg in de ochtend te gaan.

3. In de ochtend is het relatief koel en daarom het beste moment om te klimmen.

4. Neem water en snacks (bananen) mee.

5. Ga niet te diep de zee in vanwege de sterke stroming en hoge golven.

6. Klim omhoog als de zon begint te zakken. 7. Bedek je hoofd met een natte pet, hoed of sarong.
Er is één kraampje op het strand waar water, frisdrank en bananen worden verkocht. De prijzen van de producten liggen een stuk hoger omdat de eigenaren dagelijks dezelfde klim als jij maken en zij een monopolypositie hebben. Let op! Het kan zijn dat de verkopers een Balinese ceremonie hebben waardoor ze op de dag dat jij er bent niet op het strand te vinden zijn. Voor de producten geldt: op = op.


Geniet van de avontuurlijke klim! Aldo & Arinda

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page