top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

DAGTRIP CANGGU: RIJSTVELDEN BIJ JATILUWIH!

Een van onze favoriete plekken op Bali is Jatiluwih. De uitzichten op de rijstvelden zijn prachtig en er is een stuk minder toerisme dan rond de welbekende Tegalalang rijstplantages. Ook hier heb je terrassen op verschillende hoogtes maar veel uitgestrekter. Je kunt deze locatie bezoeken vanaf Canggu, ideaal op de brommer of met chauffeur!


8:00 VERTREK VANUIT CANGGU Navigatie: Jatiluwih Rice Terraces Zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend vertrekt (rond 8:00) om op tijd bij de rijstvelden aan te komen. Vanaf Canggu rijd je in zo'n anderhalf uur naar de Unesco World Herritage. Je zult op de hoofdweg een toegangspost tegenkomen waar men een kleine bijdrage vraagt om verder te kunnen rijden. Parkeer je brommer bij Gong Jatiluwih waar je rustig bij kunt komen van de lange trip. Aan de achterkant van het gebouw kijk je over de rijstvelden tegen twee bergtoppen aan. Ideaal voor de eerste pic'.10:00 DOE EEN (KORTE) TREKKING Navigatie: Jatiluwih Tourist Information Als je geparkeerd staat bij Gong Jatiluwih dan is het eenvoudig om naar de andere kant van de weg te lopen en daar jouw wandeling te starten. De wegen zijn goed dus is het niet perse nodig om schoenen mee te nemen. Er zijn verschillende routes die je kunt opvragen bij de tourist information aan het begin van het pad. Geniet van de prachtige uitzichten, de werkzaamheden die op het land verricht worden en koop gerust een drankje bij een lokaal stalletje om de lokale bevolking te supporten!11:30 LUNCH IN HET BAMBOO FOREST Navigatie: Bamboo Forest Restaurant Nergens te vinden in top-10's op Bali is het Bamboo Forest Restaurant, en daarmee een unieke locatie. Navigeer je via GoogleMaps dan wordt aangegeven dat het zo'n 10 minuten rijden is. De weg naar het Bamboo Forest Restaurant is niet top (wel goed begaanbaar) dus zul je er iets langer over doen. Heb je geluk dan is er een ceremonie gaande in het tempel complex, op de weg naar het restaurant.


Eenmaal aangekomen zie je dat er een parkeerplaats is (grasveld) met een aantal bordjes welke aangeven dat er een restaurant in de jungle verstopt zou zitten. Volg het stenen pad (3 min. lopen) tot je de bamboo klanken hoort. Naast de smalle rivier zit een man die dit traditionele instrument bespeeld.


Het restaurant wordt veelal bezocht door toeristen die een tour geboekt hebben via een organisatie. Heb je dat niet gedaan, ben je toch welkom! Je kunt a la cate bestellen of genieten van het uitgebreide buffet. Volgens mij betaal je daar 200k voor (iets duurder dus zorg ervoor dat je veel trek hebt). P.S. Het restaurant sluit rond 14:00 dus zorg ervoor dat je er écht rond lunchtijd bent!
13:00 WATERVAL HUNTING Navigatie: Air Terjun Yeh Ho of Besikalung Waterfall Er zijn twee watervallen in de omgeving die je zou kunnen bezoeken. Wij vinden Air Terjun Yeh Ho de mooiste van de twee dus als je wilt kiezen, zou ik voor deze gaan! Er is een pad vanaf de hoofdweg. Volg dit pad en je komt op een parkeerplaats uit. Dit staat met handgemaakte bordjes aangegeven. Het is een klim maar niet voor gevorderden. Ideaal om lekker af te koelen in het koude water van de waterval. Neem dus zwemkleding mee!


14:30 RIJD NAAR HET SUBAK MUSEUM Navigatie: Subak Museum Het is een klein uurtje rijden van de watervallen naar het Subak Museum, en ligt op de weg richting Canggu. Dit museum geeft een goed beeld van de historie en huidige situatie van de rijst. Het museum sluit om 16:30, zorg ervoor dat je er dus voor die tijd bent!


16:30 HOP, NAAR TANAH LOT OF SUNSET DINNER BIJ JOSHUA? Navigatie: Tanah Lot of Joshua District Vanaf het Subak Museum rijd je binnen een half uurtje naar Tanah Lot of Joshua District. Pura Tanah Lot is een van de bekendste toeristische hotspots op het eiland en wellicht meest gefotografeerde watertempel tijdens zonsondergang. Negeer de toeristen, doe een eenvoudige water blessing bij de rots waar de tempel op staat. Of je dit kunt bereiken is afhankelijk van de hoogte van het water (eb/vloed).Wil je niet naar Tanah Lot maar je dag afsluiten met heerlijk eten op een unieke plek, check dan zeker Joshua District. Wij vonden deze locatie zo mooi dat we besloten in een van hun villa's te trouwen en gebruik te maken van het eten in het restaurant. Zonsondergangen zijn fantastisch vanaf het restaurant wat gemaakt is van zeecontainers. Westerse maaltijden zijn hier top! Een nadeel is dat het snel donker wordt na 18:30 en je dus in het donker terug zal moeten rijden.


Slaap de dag erna uit en boek in de middag een surfles bij Surf with Aldo Bali.


See you on the next wave! Aldo & Arinda

242 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page