top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

CANGGU BASICS: HIER START JOUW KEUZE!

Bijgewerkt op: 8 feb. 2020

Wij wonen in Canggu en helpen je graag op weg. In de volksmond wordt de hele omgeving hetzelfde genoemd maar dat klopt niet helemaal. Daarom schrijven we een basis gids waarin we de Canggu beschrijven, de beste locatie voor jouw accommodatie beschrijven en hoe jij jouw weg kunt vinden.


WAT IS CANGGU? In de volksmond en op booking.com wordt Canggu vaak beschreven als een groot gebied. Is dat ook zo? Nee. Onderstaand kaartje laat zien dat er verschillende gebieden zijn welke allemaal hun eigen naam hebben. Vanaf de hoofdstraat (Jalan Raya Canggu) zijn er wegen richting het strand. Het is niet eenvoudig om met de auto tussen de plaatsten te bewegen omdat je terug moet naar de hoofdweg. Via het strand of de shortcuts zijn alle plaatsen met elkaar verbonden en een stuk sneller te bereiken.


WAAR EN HOE BOEK IK MIJN ACCOMMODATIE? Het meest centraal zit je als je een locatie boekt tussen Old Mans en Deus. In deze omgeving stikt het van de eettentjes, massage salons, yoga spots, (surf) winkels en andere chille plekjes. Hiervandaan is het ideaal om naar het strand te lopen voor je surf les met Aldo, een happy-hour te doen bij Old Mans (dagelijks tussen 17:00-18:00), een down wards facing dog correct uit te voeren én andere chille plekjes te bezoeken.


We krijgen vaak de vraag of we tips hebben voor goede accommodaties. Deze vraag vinden we lastig te beantwoorden omdat we gewoonweg niet in jouw portemonnee kunnen kijken. Surf naar booking.com om jouw accommodatie te selecteren. Airbnb.com heeft ook mooie aanbiedingen!


HOE VIND IK MIJN WEG?

Het meest eenvoudig is om een brommer te huren en daarmee jouw weg in Canggu te vinden. Een onwijs goede scooter verhuurder is Fajar Bali Rent Motorbike. Toen ik nog niet zeker wist of ik in Bali wilde gaan wonen, huurde ik een brommer via hem. Aardige vent, goed spul en fijne communicatie. Lees je eerst in over de gevaren bij het rijden van een scooter alias motor in Bali voordat je de wegen opgaat.


Je kunt ook gebruik maken van de applicatie GoJek. Voor een schijntje van een cent komt er een taxi of brommer voorrijden (wat jij wilt). De chauffeur brengt je naar de desgewenste locatie. Het is ook mogelijk om bij jouw accommodatie te vragen naar een driver. Zij hebben vaak contactpersonen. Je bent wellicht iets meer kwijt maar hebt wél iemand die de Engelse taal beheerst en op je wacht als je iets wilt bezichtigen.


VOOR WIE IS CANGGU?

Als je houdt van goede restaurants, een chille beach vibe, 's nachts wilt dansen op het strand bij Sand Bar, vroeg wilt slapen in je villa, surfen met Aldo, shoppen voor Bali-items, wilt genieten van zonsondergangen vanaf een lokale strand tent of hippe beach club, dagtrips wilt maken naar onbekendere highlights, een centraal gelegen spot wilt hebben en een relaxte vibe voor het bijkomen na een lange vlucht... dan is Canggu the place to be. Je ontmoet hier eenvoudig mede-reizigers, het is ideaal voor een romantisch diner voor (pas getrouwde) stelletjes en chill voor gezinnen met kinderen. Je kunt de drukte opzoeken om mensen te ontmoeten, je kunt je afzonderen op verlaten stranden ten noorden of je terugtrekken in jouw villa. Canggu heeft voor ieder wat wils.


Canggu is ideaal als start voor jouw rondreis of als afsluiter van jouw vakantie omdat het op zo'n 30-45 minuten van het vliegveld in Denpasar ligt. Betaal voor vervoer van en naar het vliegveld niet meer dan 300.000 IDR (19 euro). Geen zin in onderhandelingen? Stuur ons een berichtje en wij regelen een taxi voor je.
WONEN IN CANGGU

Ben je van plan om langere tijd te verblijven in Canggu? Ga dan op zoek naar woonruimte. Je kunt goede deals maken met guesthouses als je per maand betaald. Zelf verbleef ik in Base voor 3.000.000 IDR per maand (200 euro). Dit was in 2017. Ze hebben er goed internet, een gedeelde keuken en een zwembadje. Ik had een privé kamer. Er staat een goed bed, schone badkamer en een zithoek met koelkast.


Het is ook mogelijk om jouw eigen huisje te zoeken. Check dan de omgeving ten noorden van Jalan Raya Canggu. Deze omgeving heet Babakan. Wij huren een huis voor nog geen 2000 euro per jaar. Wil je per maand huren, dan zul je iets meer kwijt zijn. Zo'n 300 euro als je geluk hebt. Wij huren een lokaal huis (80m2) met twee slaapkamers, keuken, wasruimte, badkamer, woonkamer, halletje, buitenruimte ...in een lokaal dorp. Je zult hier goed voor moeten zoeken op verschillende Facebook groepen als Canggu Community Housing en voeg jezelf toe aan groepen waar bali rent house omhoog popt!


P.S. Het vinden van een geschikte woonruimte laten we aan jou over. Het is tijdrovend, je moet er snel bij zijn én een goede deal maken doe jij.


Stel dat je een lokaal huis hebt gevonden, probeer dan door de kleuren en viezigheid heen te kijken. Wij hebben van een smerig lokaal huis een 'thuis' weten te maken. In overleg met de eigenaar hebben we een aantal aanpassingen gedaan. Wees creatief en houdt het goedkoop!
Ik zal de komende tijd meer artikelen schrijven over Canggu zodat jij onze insider tips kunt lezen. Ook zal ik in de rubriek over ons schrijven we over wonen/leven in Canggu. Beslis op deze manier of jij als digital nomad, gelukzoeker of what so ever voor (on)bepaalde tijd in Canggu wilt wonen.


Geniet van Canggu and see you on the next wave! Aldo & Arinda


202 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page