top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

NUSA PENIDA: 10 AVONTUURLIJKE HOTSPOTS!

Nusa Penida ligt op iets meer dan een half uur van Bali. De laatste jaren brengen steeds meer avontuurlijke reizigers een bezoek. De bezienswaardigheden van Nusa Penida dagen jou uit om actief rond te reizen, langs immense kliffen naar beneden te klimmen en daarna uit te rusten op het buureiland Nusa Lembongan. Wij hebben Nusa Penida in mei 2019 bezocht en delen in dit artikel praktische zaken én de hotspots!


#01 KELINGKING VIEWPOINT & KELINGKING BEACH Onze nummer #01 is het bekende Kelingking viewpoint wat jij ongetwijfeld voorbij hebt zien komen op sociale media. Het is daardoor ook een van de meest toeristische punten op Nusa Penida. Vanaf de klif heb je een waanzinnig uitzicht over zee, de rotsformatie welke gezien wordt als een T-rex en het strand onder aan de klif. Wij besloten de klim te wagen en geven je graag tips voor het bezoeken van Kelingking Beach waar je écht wat aan hebt!


De wegen naar de hoogtepunten in het zuiden van het eiland zijn deels geasfalteerd. Besluit je een brommer te huren, wees je bewust van het feit dat ervaring is een vereiste is! Je kunt ook een tour (met auto) boeken bij aankomst in de haven of jouw accommodatie.

TIP: Ga vroeg in de ochtend om dagjesmensen (trips) vanuit Nusa Lembongan voor te zijn. Ook aan het eind van de middag trekken dagjesmensen weg.


#02 PULAU SERIBU, DIAMOND BEACH & ATUH BEACH Veel van de bezienswaardigheden van Nusa Penida liggen in zuid-westen maar ook het oosten kent prachtige spots! Op de kaart lijken deze ver weg maar door de relatief goede wegen zal de reistijd een stuk aangenamer zijn. Wist je dat pulau eiland en seribu duizend betekent in Bahasa Indonsia? Het is niet zo dat er duizend eilanden te zien zijn maar het is niet gelogen dat deze locatie prachtig is!

Pulau Seribu is goed te combineren met Diamond Beach en Atuh Beach. Op de foto zie je een klif met een huisje. Voor de klif ligt Diamond Beach en erachter Atuh Beach. Je vindt er witte zandstranden met helderblauw water. De bodem van de zee is bedekt met rotsen waardoor het niet eenvoudig is het water in te gaan. Atuhh Beach is fijn om een dagdeel te relaxen!


TIP: Stel op Google Maps in dat je naar Pulau Seribu of Diamond Beach wilt gaan. Wij namen eerst de weg naar Atuh Beach, daarna moesten we omrijden om bij de andere twee punten te kunnen komen.#03 ANGEL’S BILLABONG & BROKEN BAY BEACH Het derde hoogtepunt van onze reis naar Nusa Penida waren Angel’s Billabong en Broken Bay (soms Beach). Een prachtige plek die je niet kan overslaan tijdens je trip! Tijdens eb ontstaat bij Angel’s Billabong een natuurlijke infinity pool van groenblauw water met uitzicht over zee. Voor deze ervaring is het handig om de applicatie magical seaweedte downloaden om de getijden in de gaten te houden. Het betreden van het water is op eigen risico. Je kunt er een duik nemen maar pas op!

Broken Beach ligt op 5 min. loopafstand van Angel’s Billabong. Via de aangelegde paden bereik je de rand van een klif. Het blauwe water klotst via een uitgehouwen gat de baai in. Je kunt het strand niet bereiken, wél kun je een rondje lopen om de baai. Bij Broken Beach en Angel’s Billabong zijn er verschillende lokale tentjes te vinden waar je versnaperingen kunt kopen.

TIP: Bekijk de zonsondergang vanaf het grasveld (rechts vanaf de parkeerplaats). Ben je écht avontuurlijk, dan is dit een gave plek om te kamperen. Let wel op dat na de zonsondergang snel donker wordt en de slechte wegen een echte uitdaging worden.


#04 TEMBELING BEACH AND FOREST De weg naar Tembeling Beach and Forest is een uitdaging en alleen bereikbaar met een brommer (of te voet). Het pad wat je neemt loopt dwars door de jungle en is al een hoogtepunt op zich! Op sommige plekken ga je onwijs stijl naar beneden of omhoog. Het is daarom handig, als je besluit met de brommer te gaan, de remmen en profiel op de banden goed te (laten) checken. Tembeling Beach and Forest is niet te bereiken met de auto.

Via aangelegde trappen kom je twee natuurlijke zwemvijvers tegen. Het uitzicht vanuit het natuurlijke zwembad op zee is uniek! Daarnaast zijn er weinig toeristen te vinden. Wel waren er twee lokale verkopers te vinden die drinken en versnaperingen verkochten. Echt een aanrader om toe te voegen aan jouw trip!


#05 SNORKELEN & MANTA’S BIJ MANTA POINT Onze snorkel trip boekten we op het strand bij Crystal Bay. Hier vind je een stand waar je een reservering/boeking kunt doen. We kozen bewust voor een privé boot omdat we niet met twintig andere mensen het water in wilden duiken. Daarnaast ben je flexibeler qua tijd.

Eerder deden we een snorkel tour vanaf Nusa Lembongan en kozen daarom deze keer bewust voor andere spots. Het hoogtepunt was Gamat Bay. Het leven onder water is hier prachtig. Verblijf je dicht bij Crystal Bay? Dan is het ook een idee om op het strand een snorkel en flippers te huren om vervolgens het water in te zwemmen. Hier is het onderwaterleven ook mooi! Een andere favoriet is Mangrove Point bij Nusa Lembongan. Deze spot wordt niet aangeboden vanaf Nusa Penida.

LET OP: Er zijn twee punten waar mogelijk Manta’s te zien zijn. De eerste is Manta Bay waar wij twee keer teleurgesteld werden. Later spraken we mensen die ons vertelden dat zij naar Manta Point zijn gevaren. Dit punt ligt een stuk verder weg en is wellicht de rede dat onze kapitein hier niet heen gevaren is. Check dit!

TIP: Vertrek vroeg in de ochtend (7:00) om andere bootjes zo veel mogelijk voor te zijn. Neem iets warms mee voor op de boot. Vroeg in de ochtend is het nog niet zo warm en als je uit het water in de wind op de boot zit kan het fris aanvoelen.

#06 GOA GIRI PUTRI TEMPLE In het noorden van het eiland ligt langs de kustlijn een goed geasfalteerde weg. Ergens aan die weg ligt de Goa Giri Putri Temple. Nadat je de sarong hebt omgedaan mag je naar boven, richting de tempel. Bovenaan de trappen word je gewezen op een smalle spleet in de rotsen. Kruip hier doorheen! De immense grot is magisch ingericht met plekjes waar je kunt bidden. Aan het eind van de wandeling vind je een priester waarbij je eventueel een ritueel kunt laten doen. Wil je dat niet? Dan is het een idee om gewoonweg te gaan zitten en te genieten van de rust.

TIP: Neem een sarong (omslagdoek) mee op reis!


#07 CRYSTAL BAY Crystal Bay is een baaitje waarbij het witte zandstrand en de palmbomen je een ultiem vakantiegevoel geven. Huur een snorkel, loop het water in en geniet van al de verschillende vissen en het koraal. Deze snorkelspot is prachtig! Crystal Bay is ook een fijne plek voor de zonsondergang met een Bintang of kokosnoot.

Op het moment dat wij er waren (mei 2019) waren er nog weinig permanente gebouwen en is de baai uitgestorven na zonsondergang. Wél is het eiland volop in ontwikkeling waardoor dit zou kunnen veranderen.


#08 TELETUBBIES HILL Op een eiland als Nusa Penida kom je vooral voor stranden en enorme kliffen. Veel reizigers verwachten niet dat ook het binnenland indrukwekkend is! Op ons lijstje stond Teletubbies Hill. Wij hebben deze van een afstandje gezien maar zijn er niet doorheen gereden i.v.m. gebrek aan tijd. Heb jij wel de tijd? Neem een kijkje!


#09 BANAH CLIFF De Banah Cliff Nusa Penida wordt ook wel vergeleken met Halong Bay in Vietnam, maar dan wat kleiner. Het uitzicht is fenomenaal. Het is veel minder populair dan Kelingking Beach maar zeker zo mooi! Er zijn twee mooie uitkijkpunten.

TIP: Heb jij tijd over? Probeer dan ook de blauwe trappen bij de Peguyangan Waterval. Je schiet hier eenvoudig mooie plaatjes.


#10 REIS LANGS DE NOORDKUST

De kust in het noorden van Nusa Penida is veel minder ruig dan de rest van het eiland. Met helder weer kijk je uit op Bali en Mount Agung. Het zandstrand is veelal smal waardoor je er niet veel zonnebedjes ziet staan. Wél zijn er een aantal prachtige accommodaties te vinden. Ook is deze kant van het eiland ideaal om met een cocktail de zonsondergang te bekijken. Probeer Penida Colada! Kom je ons vertellen hoe het was en of er nog hotspots aan deze lijst toegevoegd mogen worden? Boek een surfles! See you on the next wave, Aldo & Arinda

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page