top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

WAT JE WILT WETEN OVER MEDISCHE ZORG OP BALI

Bijgewerkt op: 2 sep. 2019

Een ongeluk of ziek worden, het kan altijd gebeuren én hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. Zit je op Bali en heb je geen idee waar je heen moet? Hier lees je over de medische zorg, handige nummers en beste ziekenhuizen op het eiland.

MEDISCHE VOORZIENINGEN OP BALI

Er zijn talloze internationale klinieken op het eiland. De bekendste zijn: Siloam, BIMC en SOS. Ondanks de westers uitziende apparatuur, betekent het nog niet dat de medische voorzieningen altijd goed zijn. Vanwege Indonesische regelgeving mogen er op geen enkel vlak buitenlanders werken op posities die ook door Indonesiërs uitgevoerd kunnen worden. Er is dus weinig expertise vanuit het buitenland.

ZIEKENHUIZEN

Onze voorkeur gaat uit naar SiloamKasih Ibu en Bros Royal Hospital. Ben je niet zeker van de gesteld diagnose of medische zorg? Boek dan een drie uur durende vlucht naar Singapore. Daar ben je bij Gleneagles of het Mounth Elizabeth aan het juiste adres. Singapore beschikt over dokters van wereldklasse! Ook zijn er een aantal Nederlandse General Practitioners (vergelijkbaar met een huisarts). Wij hebben goede ervaringen met International Medical Clinic.BUITENLANDSE EXPERTISE

Ook stuitten wij op Kim Patra, een Australische dame, gevestigd in Sanur. Heb je buitenlandse expertise nodig dan ben je bij Community Health Care Bali aan het juiste adres. Expats geven aan vertrouwen te hebben in haar expertise. Daarnaast heeft zij de juiste contacten als het gaat om doorverwijzingen.

TANDARTS

Er zijn verschillende tandartsen verspreid over het eiland. Voor kleine problemen gaan wij altijd bij een willekeurige dokter 'gigi' naar binnen. De controles zijn prima, het schoonmaken van de tanden gebeurt goed schoonmaken en het vullen van gaatjes ook.

MEDISCHE KOSTEN & ZORGVERZEKERING

Het komt vaak voor dat je in eerste instantie medische kosten zelf moet 'voorschieten' en het daarna terug wordt betaald door je zorg- of reisverzekering. Houd er rekening mee dat deze bedragen aardig op kunnen lopen. Zorg ervoor dat je altijd het pasje van je zorgverzekering en het nood-nummer van jouw zorgverzekering bij de hand hebt. Op deze manier kan het ziekenhuis contact leggen en kosten declareren.DE TROPEN: VERHOOGD INFECTIEGEVAAR Je bent in de tropen. Hierdoor ligt het infectiegevaar vele malen hoger dan in Nederland. Het is verstandig om kleine schrammen of verwondingen direct te desinfecteren (betadine) en af te dekken met een pleister of verband. Desinfecterende midden zijn te koop bij drogisterijen (Guardian) en lokale apotheken.

​​

See you on the next wave! Aldo & Arinda

324 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page