top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

PAKLIJST: SURF VAKANTIE OP BALI!

De vakantie stress slaat toe: 'Wat moet ik allemaal in mijn koffer stoppen als ik op surf vakantie naar Bali ga?' Deze en meer vragen over jouw voorbereiding op de reis naar Bali beantwoorden we vandaag. Denk aan je: gezondheid, geldzaken, visa, verzekeringen, (internationaal) rijbewijs en hygiëne. Lees ons artikel en krijg een handige paklijst als cadeautje! INDONESIË: VACCINATIES & MALARIA Bali is een uitzondering op de regel als het gaat om Malaria, in dit deel van Indonesië komt het niet voor. Wel zijn de volgende vaccinaties, ongeacht de verblijfsduur, aan te raden voor Bali: DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Heb je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen gehad? Regel een BMR-inenting. Ben je van plan om langer dan drie maanden in Indonesië te verblijven, dan worden er inentingen aangeraden als buiktyfus, hepatitis B, rabiës (hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Een vaccinatie tegen gele koorts voor Bali is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je het eiland komt verkennen, in een gele koorts land bent geweest. Meer weten? Lees over vaccinaties op reis of bezoek je huisarts.


IMMIGRATIE & VISUM INDONESIË Voor Indonesië zijn er verschillende visa verkrijgbaar. Voor een verblijf minder dan 30 dagen hoef je niets te betalen en kun je op het vliegveld direct doorlopen naar de immigratie. Je krijgt hier een stempel in jouw paspoort en kunt doorlopen. Ben je van plan meer dan 30 dagen en minder dan 60 dagen te verblijven dan kies je voor een Tourist Visa On Arrival. Neem 35 USD cash mee en betaal dit bij het VISA kantoortje net voor de immigratie. Verlengen van het visum kun je doen via een agent. Check Dutch do Bali voor meer informatie. Ben je van plan om minimaal een half jaar in Bali (of Indonesië) te verblijven? Regel dan een Social Visa vanuit Nederland of Indonesië. Ook dit kun je regelen via Dutch do Bali.


GELDZAKEN: INDONESISCHE RUPIAH In Indonesië wordt met de Indonesische Rupiah (IDR) betaald. Bij de meeste geldautomaten in Bali kun je geld opnemen met je bankpas: Maestro, Visa en Mastercard. Het opnamelimiet is ongeveer 1000 euro per dag. Bij grotere winkelketens, (luxe) hotels en restaurants kun je pinnen met Visa en Mastercard. Vooraf geld wisselen is niet nodig. Bij aankomst op het vliegveld kun je direct pinnen. Vaak is het maximum 2.500.000 IDR wat omgerekend ongeveer 157 euro (jan. 2019) is. Wij raden aan om een Credit of Debit card mee te nemen op reis voor het geval je in het ziekenhuis beland en je hoge (medische) kosten voor moet schieten. De laatste tip die we geven is het checken of je verzekerd bent tegen skimmen. Dit komt helaas vaak voor in Indonesië.

Wil je vooraf jouw surf lessen boeken bij Surf With Aldo Bali, kies er dan voor om het bedrag over te maken via TransferWise. Op deze manier ontvangen wij het op onze bank account en bespaar jij een aantal euro's. Handig!


VERZEKERD OP REIS NAAR BALI Geloof het of niet... in Bali gebeuren vrij veel ongelukken en hoeven niet altijd jouw schuld te zijn. Om hierop voorbereid te zijn is het goed om een aantal verzekeringen te checken. Als eerste: de zorgverzekering. Wees op de hoogte van de voorwaarden én contactgegevens (noodnummer). Daarnaast is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Overweeg ook een aanvullende dekking voor geneeskundige kosten. Het laatste waar je je van bewust moet zijn is het volgende: locals zijn niet verzekerd! Je veroorzaakt een ongeluk, bent aansprakelijk en draait op voor de geneeskundige kosten van de ander. Misschien een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? TIP: Ben je van plan om langer dan 189 dagen in het buitenland te verblijven dan bespaar je geld met een Travel & Health Insurance van HanseMerkur.

RIJBEWIJS: BROMMER RIJDEN IN BALI 's Ochtends opstaan, surf bord op jouw brommer en hop naar het strand voor je surf coaching. Een internationaal rijbewijs regel je voor 18,95 Euro bij de ANWB. Voor het besturen van een brommer met een cilinderinhoud groter dan 50cc is een motorrijbewijs vereist. Laat je goed informeren bij het huren van een scooter. Zet ook de scooter op de foto (of filmpje) om niet beschuldigd te worden van eventueel eerder gemaakte schade.

TIP: Wellicht overbodig maar... draag een helm!


TELEFOON: CONTACTEN LIJST & EMERGENCY SOS

Update alle contacten in je telefoon, inclusief de nummers van jouw verzekeringmaatschappij en de Nederlandse bank. Download Skype en voeg wat tegoed toe, zodat je voor een laag bedrag naar vaste nummers in Nederland kunt bellen.


TIP: Check de instellingen van de Emergency SOS op jouw telefoon!


CADEAUTJE: PAKLIJST SURF VAKANTIE BALI Ben je zéker van plan te gaan surfen dan is een fijne zwembroek voor de heren een must. Voor dames raden we aan een bikini mee te nemen met een sport-bh-achtige-bovenkant. Niets is zo irritant als een rondslingerende bikini tijdens het surfen. Een badpak is ook handig, dit blijft namelijk rond je lichaam zitten en beschermd jouw buik tegen het schuren op de wax van een surf bord. Een van onze favoriete surf bikini's is die van OY Surf Apparel (locatie in Canggu). Verder:

  • Goede zwemkleding

  • Zonnebrand met hoge factor

  • Badhanddoek groot!

  • Sarong (te verkrijgen op Bali)

  • Zinc (te verkrijgen op Bali)

  • Waterfles

  • Makkelijke kleding wat snel droogt

Geniet van de voorbereidingen en zien je snel in het water! Aldo & Arinda

152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page