top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

MEDEWI: SURF TRIP WEST BALI

Geen zin meer in Batu Bolong maar zin om in de auto te springen, één of twee surflessen te hebben en een ander deel van Bali te zien? Boek jouw surf trip naar Medewi. De ongerepte natuur, een mix van moslim en hindoe, prachtige rijstvelden en perfecte golven. Echt een verborgen parel!


SURFLESSEN IN MEDEWI

De kustplaats Medewi ligt op zo’n 2 uur ten noorden van Canggu. Als we het goed plannen kunnen we twee surflessen inplannen en tussendoor een korte tocht maken door de binnenlanden. Ook zijn de massages op de primitieve houten stellages, de beste die we ooit gehad hebben! Als je over de lange slinger achtige weg vanuit Canggu richting Gili Manuk rijdt, zie je een billboard met: ‘Medewi Point’. Dat is de plek die we bedoelen. Het is wel verstandig een surf trip goed te plannen omdat het voor beginners vrijwel niet mogelijk is om er tijdens eb te surfen. Er zijn veel rotsen waar je je aan kunt bezeren.


ETEN & DRINKEN IN MEDEWI Wij houden van de ultieme lokale ervaring. Eén daarvan is verse vissen uitzoeken, een kampvuur (laten) maken op het strand, wat rijst en sambal bestellen en met een groepje locals genieten van een zelf gemaakt diner. Daarna kunnen we richting Canggu gaan om in het donker weer aan te komen. Reken dus op een volle dag van huis!

TIP: Het wordt onwijs gewaardeerd als je voor 200.000 IDR vissen etc. besteld en een aantal locals uitnodigt om dit alles te bereiden en daarna samen te peuzelen van de verse maaltijd.


PANTAI YEH SUMBUL Een wouw-moment heb je als je met zonsondergang bij de riviermond om je heen kijkt. Deze vind je iets ten westen van Brown Suger Surfcamp Bali op Pantai Yeh Sumbul. Als de zonsondergang oranje achtige kleuren weet te creëren op koeien die rondstruinen en de palmbomen langs de riviermond, dan is het tijd om te gaan zitten met een Bintang totdat het donker begint te worden.

OVERNACHTEN IN MEDEWI Twee opties: The Anara Surf Camp (laat het ons boeken voor korting) én Medewi Beach Inn. Het is goed om cash mee te nemen omdat er geen ATM in Medewi is en het vaak niet mogelijk is om met een CreditCard of MasterCard te betalen. Ga je voor één nacht dan heb je aan een miljoentje meer dan genoeg! Er is veel lokaal eten. Je kunt een board huren bij het eerste rieten huisje onder de derde palmboom (of stuur ons een berichtje!).


MEDEWI BOARD RIDERS

Misschien wil je meer inside information. Check dan de Facebook-pagina van @medewiboardriders. Een onwijs sterke locale community welke met man en macht werkt aan een gezonde surf village! Van rubbish-events, goede surffotografen, heerlijke surf video’s tot surfer-events met onwijs goede surfers van over de hele wereld.

We love Medewi's waves! Aldo & Arinda

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page