top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

INENTINGEN VOOR BALI

Bijgewerkt op: 2 sep. 2019

Inentingen zijn altijd een eigen keuze. Wél is het goed om jezelf in te lezen en/of te laten adviseren. Je kunt dit doen door informatie op betrouwbare websites te lezen, een afspraak te maken met jouw huisarts of de GGD. In dit artikel lees jij over de inentingen die aangeraden worden voor een bezoek aan Bali. Wij zijn geen arts en kunnen deze keuze niet voor jou maken. Jij bepaalt!

DTP: DIFTERIE, TETANUS EN POLIO

Vanuit alle instanties wordt een vaccinatie voor DTP aangeraden. DTP is een afkorting voor Difterie, Tetanus en Polio. Dit zijn ziekten die in Westerse landen veelal niet meer gezien worden. Vaak is één vaccinatie voldoende om 10 jaar beschermd te zijn (als alle kindervaccinaties toegediend zijn).

HEPATITIS A: BESMETTELIJKE GEELZUCHT

Je kunt een ontsteking van de lever oplopen wat besmettelijke geelzicht veroorzaakt, veroorzaakt door een virus. Het oplopen van het virus kan overgedragen worden door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Wil je beschermd zijn voor 30 jaar, neem dan twee prikken met een tussenperiode van minimaal 6 maanden. 

BMR: BOF, MAZELEN EN RODEHOND

In Bali bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR-vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt als kind of de ziekte heeft doorgemaakt. Het advies is dus afhankelijk van jouw leeftijd, de vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

BUIKTYFUS

Een persoonsgebonden injectie, is die voor buiktyfus. Het is goed om met jouw huisarts of (GGD) specialist te overleggen of deze vaccinatie nodig is. De bacterie die buiktyfus veroorzaakt kan in water en voedsel voorkomen. Buiktyfus veroorzaakt vooral darmklachten. De vaccinatie beschermd 60-70% tegen tyfus voor een periode van drie jaar. Kinderen jonger dan twee jaar, kunnen niet gevaccineerd worden.HEPATITIS B

Net als Hepatitis A is B een infectie van de lever, veroorzaakt door een virus. Het komt voor in bloed en sperma. Onbeschermde gemeenschap is wellicht nooit handig als je op reis bent, maar… de praktijk wijst uit dat het regelmatig gebeurt zonder bescherming. De meeste Indonesiërs zijn niet ingeënt. Wees op je hoede! Hepatitis B bestaat uit drie prikken in maan 0, 1 en 6 en geeft levenslange bescherming. Om dit zeker te weten moet er bloed geprikt worden één tot drie maanden na de laatste vaccinatie.

TBC: TUBERCULOSE

Deze infectieziekte kun je oplopen doordat een besmet persoon in jouw gezicht hoest of niest. Probeer dit tijdens jouw reis te voorkomen. Er bestaan vaccinaties tegen tuberculose. Vaker wordt er gekozen voor een controle op besmetting. Dit wordt gedaan middels een longfoto.

HONDSDOLHEID: RABIËS Wij schreven een volledig artikel over Rabiës in Bali en raden aan dit goed door te nemen, voorafgaand aan jouw reis naar Bali. Een vaccinatie is mogelijk en bestaat uit twee prikken.


MUGGEN: DENGUE, CHIKUNGUNYA & MALARIA

In Bali komt geen Malaria voor, wél Dengue en Chikungunya. Het is goed om je tegen zonsondergang te beschermen tegen muggenbeten. Hiervoor zou je kunnen kiezen voor Deet (te verkrijgen in Nederland) of lokale artikelen te gebruiken. Wij gebruiken vaak een lokaal goedje om onszelf te beschermen.

TIP: Lees ook ons artikel over Dengue in Bali.

INENTINGEN BOEKJE

Vergeet het boekje met een overzicht van jouw inentingen niet mee te nemen op reis. Zie het als een medisch paspoort wat je naast je paspoort, ook bij je hebt.

​​

See you on the next wave! Aldo & Arinda

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page