top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

HET NEDERLANDS CONSULAAT OP BALI

Bijgewerkt op: 2 sep. 2019

Consulaire medewerkers van de Nederlandse Ambassade in het buitenland hebben onder meer de taak om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen. Met welke vragen kun je terecht bij het consulaat en waar kunnen ze je nog meer bij helpen?

CONTACTGEGEVENS

Honorary Consulate of The Netherlands

Jl.Raya Kuta 127

Kuta 80361 Bali Indonesia

Telefoon: +62 361 761502 / +62 81 55 666 7777

E-mail: dutchconsulate@kcbtours.com

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag, 9.00-12.00, op afspraak.

TIP: Stuur een WA naar het tweede nummer en vraag of ze de locatie willen delen. Je komt dan uit bij een wit gebouw (er hangt geen Nederlandse vlag o.i.d.). Als je het gebouw ingaat kun je links de trap op. Daarna kom je in een halletje waar je recht voor je een loket ziet. Daarachter is een kantoor van het consulaat. Medewerkers spreken geen Nederlands.

#1 PASPOORT KWIJT?

Het consulaat kan je helpen een noodreisdocument af te geven in het geval van verlies of diefstal van jouw paspoort (reisdocument).


#2 GELD NOOD!

Het consulaat zal jou in geval van nood geen geld geven, wel kunnen ze je helpen met het uitbrengen van advies over het per bank overmaken. Ook kunnen zij helpen familie en vrienden te benaderen (via het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor het beschikbaar stellen van geld of vliegtickets.


#3 ERNSTIGE NOODSITUATIES

In ernstige noodsituaties en onder bepaalde voorwaarden kan een lening gegeven worden. Er moet vaststaan dat niemand anders kan helpen.

#4 CONTACTEN

Het consulaat kan je helpen bij het in contact komen met plaatselijke advocaten, tolken en artsen. Dit is handig om te weten wanneer je van plan bent een bedrijf te beginnen, je een (ernstig) ongeval krijgt of wanneer je een goede tolk nodig hebt.

#5 INFORMEREN

Wanneer jij een ongeluk krijgt, ziekenhuisopname nodig is óf er sprake is van een overlijdensgeval kan het consulaat je adviseren over de procedures. Ook kunnen zij, wanneer dat nodig is, je familie of vrienden daarvan op de hoogte stellen.

#6 VOOR DE BOEVEN ONDER ONS

Het Nederlands consulaat neemt contact op met gearresteerden en gedetineerden als dat nodig is, of brengen zelfs een bezoek. Zij zorgen voor de berichtgeving aan familie en vrienden in Nederland.

#7 VERMISSING

Het kan voorkomen dat er sprake is van een vermissing. Het consulaat is er voor je om je hierbij te helpen. Zij onderhouden contact met de lokale autoriteiten bij het opsporen van vermiste personen.

WAT KAN HET CONSULAAT NIET?

Het consulaat kan regelen dat u een betere verzorging krijgt in het ziekenhuis of de gevangenis dan voor de plaatselijke bevolking gebruikelijk is. Betalen van rekening doet het consulaat ook niet. Denk hierbij aan: vliegtickets voor de terugreis naar Nederland, advocaten, hotels, restaurants, medicijnen, artsen etc. Het consulaat is er ook niet om onderdak of werk te zoeken. Voor een werkvergunning ben je ook niet aan het juiste adres. Ben je in de gevangenis gekomen, het consulaat is er niet voor je om je eruit te halen. Ook onderzoeken van misdrijven doen zij niet. Het consulaat kan ook niet helpen bij het in bewaring nemen van geld of bagage. Civielrechtelijke geschillen moet je ook zelf oplossen.

NIEUW PASPOORT AANVRAGEN

Een paspoort aanvragen doe je niet via het consulaat maar bij de Royal Netherlands Embassy in Jakarta. Onderstaand de gegevens:

Jalan HR. Rasuna Said Kav. S-3, Kuningan Jakarta Selatan Email: jak-ca@minbuza.nl Telefoon: +62 21-5248200

VERLENGEN VISUM

Het is niet mogelijk om je visum via het consulaat te regelen. Doe dat via onze betrouwbare agent.


See you on the next wave! Aldo & Arinda

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page