top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

FOTOGRAFIE: 10 TIPS & TRICS VOOR JOUW BALI-PICS!

Natuurlijk wil je memorabele reisplaatjes schieten om deze later op de bank met een kop thee (of glaasje wijn) terug te kijken. Hoe leg je mooie plaatjes vast? Wat voor toestel neem je mee? En hoe sla je foto’s veilig op tijdens je reis? Wij zetten wat tips op een rij, laat je inspireren!

#1 GEBRUIK EEN SYSTEEMCAMERA

Vaak zie je mensen rondzeulen met een spiegelreflexcamera. Wist je dat je met een systeemcamera (Sony A6000 bijvoorbeeld) minstens zulke goede foto’s kunt maken? Daarnaast is deze camera een stuk lichter en dus veel praktischer. Wij hebben zelf een Canon G7X welke naast een perfect vlog camera is, ook prachtige plaatjes maakt!


#2 SPEEL MET JE SMARTPHONE

Er zijn fotografen die geweldige foto’s weten te maken met een telefoon, uiteindelijk mag het toestel niet het belangrijkste zijn. Met een beetje kennis over het maken van foto’s zullen die van jou er een stuk beter uitzien. Lees ‘Een paar tips om de mooiste reisfoto’s met je telefoon te maken’ en verbeter jouw technieken.


#03 FOTOGRAFEER SPONTAAN

Door een gesprekje aan te gaan, te lachen of een high five te geven merk je dat er interactie ontstaat tussen jou en de persoon die je vast zou willen leggen. Mensen die zich op hun gemak voelen komen vaak mooier uit op een foto. Stel je vriendelijk op, wellicht is de persoon aan de andere kant een perfect fotomodel!


#04 BELEEF JE REIS MET EIGEN OGEN

Focus niet te veel op foto’s maken, het zou zonde zijn als je de reis door de les van de camera beleeft. Laat je camera lekker thuis en maak je een dag niet druk om de juiste compositie of het feit dat je camera nat zou kunnen worden. Toch een onverwacht fotomomentje? Haal je telefoon uit je broekzak!

#05 VRAAG NIET ALTIJD OM TOESTEMMING

Het is netjes om toestemming te vragen als je een foto wilt maken van een ander persoon, maar soms speelt er voor je ogen een uniek tafereel af… klik! Gezichtsuitdrukkingen zullen natuurlijker zijn tijdens zo’n spontaan moment, dit maakt jouw foto. Respectvol omgaan met andere personen is altijd belangrijk. Laat de foto zien of… neem een polaroid printer mee.

#06 PRINT POLAROIDS

Een polaroid printer is een waar succesnummer! Leg vast wat je wilt, verbind de printer met je smartphone en print de foto. Op deze manier creëer je gegarandeerd een spontaan momentje nadat je de foto genomen hebt én daagt het de omgeving uit om opnieuw op de foto te gaan. Jij een mooie plaat, zij een unieke herinnering.

#07 GOPRO

Het gebruik van een GoPro is super easy! Tijdens het bewerken kun je beelden stopzetten en hier een foto uit knippen, even bewerken en stel op die manier een mooi reisalbum samen. De foto’s zijn wel van mindere kwaliteit. Als je deze op een gave manier print (als polaroids, vierkante Instagram-foto’s wordt de foto een stuk kleiner is de kwaliteit niet zo’n probleem). Beweeg de camera langzaam om de scherpte van de foto te verhogen.


#08 BACK-UP JE FOTO'S

Het gebeurt vaak dat je tijdens het reizen mensen tegenkomt met tranen in hun ogen, ze zijn al hun foto’s kwijtgeraakt van de reis die ze maakten. Dit gaat jou niet overkomen! Sla foto’s op met een draadloze kaartlezer, bewaar ze op verschillende geheugenkaarten, gebruik externe harde schijven, sla ze op in de cloud of op je I-pad.


#09 GEBRUIK EEN BEWERKINGSSOFTWARE

Picasa is de perfecte software als je op een eenvoudige manier je foto’s wilt bewerken. Photoshop is een geavanceerder programma waar je met een paar klikken de belichting, kleurbalans en het contrast aan kunt passen. Stel je foto’s correct in en maak de thuisblijvers jaloers met jouw reispics. #10 LAAT JE SURFLES FOTOGRAFEREN Tijdens het surfen ben je niet bezig met het maken van foto's maar... het is wel leuk als jouw capriolen op camera vastgelegd kunnen worden. Vermeld voorafgaand aan jouw surfles dat je graag foto's wilt. Wij vragen 150.000 IDR. Je ontvangt alle foto's via WeTransfer.


See you on the next wave! Aldo & arinda

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page