top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

BESTE VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJEN VAN AMSTERDAM NAAR BALI

Bijgewerkt op: 2 sep. 2019

Middels dit artikel zetten wij ‘de beste vliegtuigmaatschappijen’ voor de vlucht Amsterdam-Bali voor jou op een rijtje. Voor ons heeft een goede vlucht te maken met de: vluchttijden, overstaptijd, vlieguren, service en het toestel. Wij selecteerden alléén vluchten met één overstap.

ONZE FAVORIET: KLM

Door haar gunstige vluchttijden, overstaptijd, vlieguren en service staat KLM voor ons op nummer één. De vlucht vertrekt om 21:00 waardoor je na het eten en een film in slaap kunt vallen. Het voelt alsof jij jouw gewone ritme volgt waardoor je de meeste kans hebt om daadwerkelijk in slaap te vallen tijdens de vlucht. Aan het eind van de middag kom je in Singapore aan en wordt je gevraagd uit te stappen. De tank wordt bijgevuld, het vliegtuig schoongemaakt en jij kunt een korte wandeling maken op de luchthaven. Wees alert, voor je het weet wordt er gevraagd naar de gate te komen. Nog 2.5 uur en je staat rond 19:30 in Bali. Voor de terugvlucht geldt hetzelfde. Ideale vluchttijden en een korte overstaptijd.

De service bij KLM bevalt ons goed. Ook wordt er gevlogen met nieuwe toestellen en comfortabele zitplaatsen (in hoeverre een vliegtuig comfortabel kan zijn). Daarnaast wordt er Nederlands aan boord gesproken en zijn er film beschikbaar in onze moedertaal. Het goedkoopste ticket dat wij hebben kunnen bemachtigen is kostte minder dan 700 Euro. KLM is onze favoriet!

TIP: Probeer bij het boeken de overstap te maken in Kuala Lumpur omdat deze maar een uurtje duurt. In Singapore twee uur.


EEN GOEDE NUMMER TWEE: EMIRATES

Vlieg via Dubai naar Bali, met Emirates. De eerste vlucht duurt ruim 6 uur, de tweede iets meer dan 9. Je hebt tussendoor ruim een uur om je benen te strekken. Dat is een voordeel van deze vlucht! De overstap wordt gemakkelijk gemaakt doordat Emirates alleen gebruik maakt van Terminal 3 op Dubai Airport. Eenmaal aangekomen volg je de borden voor Flight Connections en kom je, na de verplichte veiligheidscontrole, direct bij de vertrek-gates voor de aansluitende vlucht. Heb je nog geen boardingpass (wat niet vaak voorkomt) kun je deze halen bij een van de Transfer Desks. Ook kun jij hier je stoel laten wijzigen. Maak je geen zorgen over jouw ruimbagage, dit wordt voor je geregeld. De vlieguren voor Emirates bedragen tussen de 17-18 uur.

ONVERWACHTE DERDE PLAATS: TURKISH AIRLINES Misschien had je deze niet in het rijtje verwacht! Turkish Airlines biedt vrij gunstige vliegtijden maar heeft een iets langere tussenstop. Het is een aanrader om naar een vlucht te zoeken met één keer een lange overstaptijd, zodat je Istanbul (super vette stad) in kunt gaan. Turkish Airlines heeft vaak aantrekkelijke deals. De vertrek- en vliegtijden zijn gunstig met betrekking tot een jetlag. Ik heb één keer met Turkish Airlines gevlogen en komt op nummer drie in mijn top 5!

OP DE VIERDE PLAATS: GARUDA INDONESIA Garuda Indonesia vliegt via Jakarta naar Bali. Ze vertrekken rond de middag vanaf de luchthaven in Amsterdam. Minder prettig voor jouw ritme omdat je overdag vliegt. De terugvlucht is daarentegen ideaal omdat je als het ware de nacht in gaat. Als je in de ochtend aankomt in Nederland blijf je de hele dag op, om vervolgens op tijd naar bed te gaan ’s avonds. Op deze manier heb je het minst last van een jetlag! De overstap op het vliegveld is ruim 2 uur en de totale reisduur daardoor ruim 18 uur. De prijzen voor een vlucht met Garuda liggen op dit moment (april 2019) iets hoger dan andere luchtvaartmaatschappijen. In het hoogseizoen (kerst) vloog mijn familie voor zo'n 700 euro per persoon. De service aan boord is van goede kwaliteit. Zeker een optie om mee te nemen in jouw zoektocht naar tickets. 

ONZE NUMMER VIJF: SINGAPORE AIRLINES Hoewel de tickets iets duurder zijn dan bovenstaande opties komt Singapore Airlines zeker voor in ons lijstje van favoriete luchtvaartmaatschappijen. Minder favoriet is wat ons betreft de heenvlucht. Het toestel vertrekt in de ochtend waardoor jouw ritme vergooid wordt aan het begin van de vakantie. De terugvlucht is wel ideaal! Service aan boord en vlieguren zijn top. Hoewel het vroeg in de ochtend en laat op de avond minder levendig is dan overdag, is de overstap op Changi Airport (Singapore) niet vervelend. Over de ruimbagage, tijdens de overstap, hoe jij je geen zorgen te maken. See you on the next wave! Aldo & Arinda

183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page