top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

AANKOMST NGURAH RAI, DENPASAR, BALI

Bijgewerkt op: 2 sep. 2019

Je bent aangekomen op Bali. Er is niets lekkerder dan jouw weg op het vliegveld te vinden, via de immigratie, een taxi te pakken en op naar een koude Bintang! Hierbij een aantal praktische zaken: IMMIGRATIE & VISUM OP NGURAH RAI AIRPORT

Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Denpasar loopt je richting de immigratie (dit is heel duidelijk aangegeven). Wij Nederlanders krijgen bij aankomst een stempel in ons paspoort, met dit visum mogen wij 30 dagen gratis in Indonesië verblijven. Wil je meer weten over de verschillende visa's? Lees dan ons artikel over het visum voor Bali.

TIP: Koop een ‘tourist visa on arrival’ (60 dagen) voordat je door de immigratie gaat als je meer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven. Een overstay kost 1.000.000 per dag (juli 2019).BAGAGE CHECK, WEES ALERT!

Zie je dat jouw koffer of flight bag van de backpack open is geweest? Breng de bagage naar het luchthaven personeel voordat je deze door de scanner laat gaan. Vertel dat je ziet dat de tas open is geweest en dat je wilt dat zij deze voor jou checken. Je wilt natuurlijk niet dat jouw vakantie eindigt in Kerobokan, een van de bekendste gevangenissen in Bali.


TIP: Ken je het verhaal van Schapelle Corby? Bekijk de Telemovie Schappelle (2014)


GELDZAKEN: PIN OP HET VLIEGVELD

In Indonesië wordt betaald met de Indonesische Rupiah. Bij de meeste geldautomaten (ATM) in Bali kun je geld opnemen met je bankpas (Maestro, Visa, MasterCard). Er is een opnamelimiet van ongeveer 1000 euro per dag. Hoewel er veelal in cash betaald wordt kun je steeds vaker pinnen met de Visa en MasterCard máár vaak niet met Maestro. Geld wisselen in jou thuisland is niet nodig.

Pin bij aankomst op het vliegveld. Er zijn een aantal ATM's bij de uitgang van de aankomsthal. Het maximale bedrag wat je per transactie op kunt nemen is 2.500.000 IDR. Bij MayBank of Commonwealth is het maximale bedrag per transactie 3.000.000 IDR. Het is verstandig om een Credit of Debit card mee te nemen naar Bali. Heb je dat niet, zet dan genoeg geld op je rekening! Krijg je een ongeluk dan wordt er van je verwacht dat je eerst zelf het geld voorschiet voor de medische kosten en dat kan aardig oplopen.

Tip: Check of je verzekerd bent als je pinpas gestolen of gekopieerd wordt. Het zou zonde zijn als je in zo’n geval jouw geld niet terugkrijgt van de bank. Lees ook het artikel: 'Alles over geld in Bali'.


TAXI VANAF HET VLIEGVELD

Vanaf het vliegveld kun je een taxi pakken naar jouw eerste bestemming. Bij de uitgang staan gegarandeerd chauffeurs te wachten die met jou het spel van het afdingen aan willen gaan. Hoeveel een taxi uiteindelijk kost, dat ligt aan jou! Heb je geen zin in deze onzekere factor? Laat Surf with Aldo een taxi voor jou regelen zodat je verzekerd bent van een aardige chauffeur én een goede prijs. Stuur ons een bericht!

TELEFOON & SIMKAART Wil je een simkaart aanschaffen voor jouw verblijf in Indonesië? Dat kan! Bij winkeltjes langs de straat kun je een simkaart kopen met internet en/of beltegoed. Best handig voor het geval je een aantal zaken lokaal moet regelen maar ook als je besluit zelf op pad te gaan en gebruik te willen maken van GoogleMaps. Opwaarderen kan bij telefoonzaken langs de kant van de weg of in supermarkten als IndoMarket en CirkelK welke over heel Bali te vinden zijn. Wij gebruiken de providers: AXIS en Telkomsel.​

See you on the next wave! Aldo & Arinda

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page