top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

3x NUSA: DE ZUSJES VAN BALI

Het regentschap Klungkung is gelegen in het oosten en is met een oppervlakte van 315 km² de kleinste provincie van Bali. Een deel hiervan ligt op Bali zelf en een ander deel zijn de eilanden: Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida. Deze eilanden liggen op een half uurtje varen vanaf Sanur.


NUSA LEMBONGAN Als je met de fast boat vanaf Sanur vertrekt, is het eerste eiland wat je zult zien Nusa Lembongan. Dit staat bekend om haar relaxte vibe en wordt gezien als perfecte afsluiter voor een reis over Bali! Op het eiland vind je fijne stranden, azuurblauwe zee en natuurlijke hotspots.


NUSA CENINGAN Middels de bekende gele brug zijn Lembongan en Ceningan verbonden. Hierdoor is het mogelijk om de hotspots van beide eilanden binnen een dag te bekijken en daarna met een kokosnoot op een van de stranden neer te strijken. Nusa Ceningan is het kleinste eiland van de drie.


NUSA PENIDA

Op 35 minuten varen van Bali óf 10 minuten vanaf Lembongan ligt Nusa Penida. Het grootste eiland van de drie voelt avontuurlijk aan, anders dan Bali. Hoewel het eiland grote ontwikkelingen doormaakt is het een stuk minder ingesteld op toerisme. Het eiland is groen, heeft prachtige kliffen, witte zandstranden en unieke snorkel spots.


Wij hebben de eilanden verkend en delen alles wat we te weten zijn gekomen. De reisroute die we gemaakt hebben is niet de route die wij genomen hebben (wij deden het omslachtig). Wil je tijd besparen zou dit dus een goede route kunnen zijn. De informatie die we met jullie willen delen hebben we onderverdeeld in de volgende categorieën: + 10 avontuurlijke hotspots op Nusa Penida + Praktische reistips voor Nusa Penida + De klim naar Kelingking Beach + Reisroute voor 4 dagen Nusa Penida + Nusa Lembongan en Ceningan See you on the next wave! Aldo & Arinda

212 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page