top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

ZIEK OP BALI: 10 TIPS VOOR JOUW EHBO-KIT

Bijgewerkt op: 2 sep. 2019

Het komt regelmatig voor dat we een noodkreet voorbij zien komen van mensen die ziek worden in Bali. Een van de bekendste voorbeelden is de Bali-belly. Het is daarom goed om een gevulde EHBO-kit mee te nemen. Er bestaat meer kans op buikklachten, infecties en insectenbeten.

#1 BASISARTIKELEN

Pleisters, verband, een pincet en een aantal alcoholdoekjes, dat zijn de basisartikelen voor jouw EHBO-kit. Handig is ook een aantal blarenpleister van Hansaplast toe te voegen als je van plan bent te gaan hiken. Ook waterdichte pleister beschermen goed tegen al het vuil wat rond je oren vliegt op Bali.

#2 ORS, TEGEN UITDROGING BIJ DIAREE

Keihard aan de dunne en zweet je je kapot? Dan is het wellicht handig om een mengsel van zouten en suiker is te nemen. ORS helpt vocht op te nemen en vast te houden en helpt daarmee uitdrogen van het lichaam bij diarree. Het goedje moet opgelost worden in gekookt water of water uit flessen en kan gebruikt worden door kinderen en volwassenen. Neem genoeg ORS mee om jezelf twee dagen te kunnen behandelen. Zijn de symptomen niet minder? Raadpleeg dan een arts ter plaatse.

#3 DIACURE, DARM REMMER

Diacure stopt acute diarree meestal binnen enkele uren. Dit komt omdat de werkzame stof, loperamide, de beweging van de darmen remt. Het middel kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen ouder dan 8 jaar. In sommige gevallen is het geen goed idee om een stopmiddel te gebruiken. Lees altijd voor gebruik de bijsluiter.

#4 ACTIVATED CHARCOAL (NORIT), WERKT ABSORBEREND

Een must in de EHBO kit is Norit. Dit is een van de beste remedies bij voedselvergiftiging. Natuurlijk ben jij niet diegene die een Bali belly oploopt maar dan kun je altijd iemand anders in je omgeving blij maken met het product! De actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die door adsorptie allerlei stoffen aan zich kan binden. Nuttig bij vergiftigingen en bij bepaalde vormen van jeuk.#5 INSECTENSPRAY, PREVENTIEF TEGEN MUGGENBETEN

Je kunt ervoor kiezen om een flesje Deet in jouw EHBO kit te stoppen om je te beschermen bij nare muggenbeten. Niet alleen als preventie tegen jeuk maar juist de gevaren op ziektes die aanwezig zijn. Er zijn in Bali ook genoeg lokale producten te koop. Vrijwel iedere supermarkt heeft een voorraad! Ons favoriete middel is: Soffell (roze).

#6 AZARON, TEGEN JEUK BIJ AANRAKING MET KWALLEN

Een 100% must in jouw EHBO kit voor op reis is Azaron. Azaron is een geneesmiddel dat jeuk en pijn als gevolg van insectenbeten of het aanraken van kwallen kan wegnemen. Dit product, dat als crème en stick verkocht wordt, heeft als werkzaam bestanddeel tripelennaminehydrochloride, een antihistaminicum. Geloof me, ik heb altijd drie sticks op voorraad!

#7 PIJNSTILLERS, OOK VOOR KOORTS EN VERKOUDHEID

Neem een aantal stripjes pijnstillers mee: aspirines of paracetamol. In de lokale winkels in Bali verkoopt men Panadol. Ook dit is een paracetamol wat pijnstillend en koortsverlagend werkt. In combinatie met andere geneesmiddelen wordt paracetamol ook tegen symptomen van verkoudheid ingezet.


#8 TIJGERBALSEM, TEGEN JEUKENDE MUGGENBULTEN Een ontzettend goede remedie tegen jeukende muggenbulten is tijgerbalsem. Je kunt dit eventueel ook krijgen in een willekeurige supermarkt in Bali.

#9 DESINFECTIE Desinfecterende hand gel klinkt overbodig maar als je een wond hebt wil je het liefst met zo schoon mogelijke vingers een pleister plakken. Hoewel we het niet dagelijks gebruiken kan het wel lekker zijn als je voor het eten even een beetje hand gel gebruikt. Wij zijn gek op die van Dettol.

#10 GEMBERTABLETTEN, TEGEN REISZIEKTEVoorheen was gember vooral bekend om haar algemene spijsverteringshulp. Later is gebleken dat het ook een specifieke maag versterkende werking heeft. Gember werkt effectief en betrouwbaar bij reisziekte. Je neemt één capsule gemberextract van 500 mg. Minimaal drie uur voor jouw reis neem je de capsule in een half uur voor de maaltijd met vruchtensap of water. Op deze manier kan misselijkheid en overgeven worden voorkomen. 

​​

See you on the next wave! Aldo & Arinda

1.197 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page