top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

14X INDONESISCH ETEN ROND CANGGU

Bijgewerkt op: 16 feb. 2020

We krijgen vaak de vraag: 'Waar kan ik het best lokaal eten in of rond Canggu?' Vaak reageren we dan via WhatsApp of Facebook. Ik dacht dat het misschien een beter idee zou zijn om het voor iedereen toegankelijk te maken. Onze favoriete lokale eettentjes rond de 'Gu. P.S. Wij onderscheiden Berawa en Canggu omdat het twee verschillende 'dorpen' zijn. Canggu is het gedeelte 'boven' Old Mans. Berawa ligt ernaast, richting Umalas en Kuta. Er is een (shitty) shortcut tussen Canggu en Berawa.

#01 BEEF RENDANG BIJ PITUAH BUNDO Locatie: Pituah Bundo, Jl. Raya Canggu. De beste eetplekken zitten verstopt en leer je kennen door warungs (uitspraak: waroeng) met elkaar te vergelijken. Onze favoriet, waar we wekelijks meerdere malen te vinden zijn is: Pituah Bundo. Als westerling ga ik altijd voor de Beef Rendang, combineer het met telur (ei), terong (aubergine) en een verse krupuk die op tafel staat. Aldo eet vaak gevarieerder maar ik ben dan ook vrij kritisch qua eten. De 'sla blaadjes' die je op je bord krijgt bij de rendang zijn oké, wel wat droog. Vergeet trouwens niet om tempe goreng te vragen. Deze is ook vet goed hier! #02 SURIA MINANG: GOED VOOR RENDANG Locatie: Suria Minang, Berawa. Ja, ik weet dat de link niet klopt met de daadwerkelijke locatie. Suria Mintang heeft gewoonweg geen Google locatie aangemaakt. Als je zoekt op deze locatie dan vind je links naast de geven locatie Suria Minang. De rendang die ze serveren is ook onwijs lekker! Hier ook de warung style waarbij je kunt kiezen wat je op je bord wilt hebben. Masakan Padang staat op de warung dit eten is wat eigenlijk van Sumatra is overkomen. Ze serveren altijd rendang, behalve als het uitverkocht is.

#03 GOED ETEN BIJ WARUNG AMBARA Locatie: Warung Ambara, Berawa. Westerse maatstaven worden in deze warung gehanteerd als het gaat om hygiëne. Het eten is zeer goed te betalen én de kwaliteit is top. Vers eten heb je veelal in de ochtend maar gedurende de dag wordt het aangevuld. Ik ben hier nooit ziek geworden en komt (mede daarom) hoog in mijn lijst van lokale eettentjes rond Canggu. P.S. Wist je dat Berawa maar heel klein is en de plekken die we noemen eigenlijk in Tegal Gundul liggen. In de volksmond wordt het Berawa genoemd dus hanteren we dit.


#04 WESTERS BROOD, LOKALE EIGENAAR Locatie: Swich Sandwiches, Berawa. Ontbijten met rijst, lunch met rijst, avondeten met rijst... soms wil ik gewoon brood. Swich Sandwiches is uitstekend voor een heerlijk broodje gezond of de schnitzel burger. Het lijkt een beetje op op de SubWay maar dan anders. Goed verhaal. Ik zou het gewoon eens proberen als je zin hebt in een lekker broodje. Swich Sandwiches Canggu bestaat ook! Kijk even waar je dichterbij zit en dus je Westerse broodje kunt bestellen. Ideaal voor take away voor een surfles met Aldo!


#05 ULEKAN, LOKAAL ETEN IN STIJL Locatie: Ulekan, Berawa. Een absolute must als je houdt van goed Indonesisch eten in een traditionele sfeer, ga dan voor Ulekan. De werknemers zijn gekleed in Balinese kleding en serveren het eten op prachtig opgediende borden. Kwaliteit, sfeer en smaak staat hier 100% op nummer 1. Vergeleken met bovenstaande opties, waar je kunt eten voor zo'n 6 euro voor twee personen, spendeer je hier eenvoudig 30 euro met z'n tweeën.


#07 WARUNG VARUNA Locatie: Varuna, Jl. Batu Bolong Canggu. Hoewel het voor veel mensen een Old Time Favourite is, vind ik Varuna minder dan de eerder genoemde opties. Waarom? Drie keer een slechte ervaring: koud eten, harde rijst, eten wat er niet lekker uitzag en vieze muren. Waar een mens op af kan knappen, I know. Haal me over met goede argumenten en ik probeer het nog eens en pas dit artikel aan.


#08 WARUNG BUMI Locatie: Warung Bumi, Jl. Batu Bolong Canggu.

Mijn symphatie gaat uit naar de eigenaar van Warung Bumi. Het concept bestaat al jaren, het eten is top en het trekt genoeg westerse klanten. De eigenaar van het gebouw(tje) vraagt ieder jaar meer voor de huur van de locatie, te veel, omdat hij ziet dat de zaken goed gaan. Rondkomen lukt niet meer... ik vrees dat deze topper van een Warung zal verdwijnen in de nabije toekomst. Ben je in Canggu? Schep sowieso een bordje op. Ik houd van de chicken staté, goede broccoli en overige groenten. Houd je van sea food neem dan absoluut een kijkje bij de andere locatie Warung Bu Mi Ikan Bakar. Ideaal voor een stop tussen Tanah Lot en Canggu.


#09 WARUNG JABA Locatie: Warung Jaba, Jl. Batu Bolong Canggu. Een goed bord met Indonesisch eten opscheppen doe je bij Warung Jaba. De vriendelijke werknemers zijn altijd bereid je het vers gemaakte eten te serveren. We hebben het de laatste tijd steeds drukker zien worden. Kwaliteit is goed, ze serveren verse kokosnoten én check de koelkast voor een frisse Kombucha. Wijs aan welk eten je geserveerd wilt hebben, Engels spreken ze nauwelijks.

#10 NA HET UITGAAN: WARTEG 24 HOUR

Locatie: Warung Warteg, Jl. Batu Bolong Canggu. Tegenover het politie bureau in Canggu vind je Warung Warteg! Hier zul je 24h locals tegen het lijf lopen. Indonesiers eten wanneer ze trek hebben en gaan graag voor een snelle hap naar een warung. Een lokale ervaring zul je hier gegarandeerd hebben. P.S. Wil je aangifte doen? Dit kan maar neem wel een vertaler mee. De meeste politie agenten spreken geen Engels.


#11 WARUNG EL PASSO (OVERWACHT!) Locatie: Warung El Passo, Jl. By Pass Tanah Lot. Deze past maar half in het rijtje van de lokale eettentjes. De eigenaar van El Passo is Indonesisch en serveert daarom ook Indonesische gerechten. Wil jij wél lokaal eten maar je parter of reismaatje niet? Dan is dit een ideale toko om naartoe te gaan. Het ligt tussen Canggu en Tanah Lot dus ook ideaal te combineren. De dochter van de eigenaar beheert Nook (Umalas) en Milu by Nook (Berawa).


#12 JUST WARUNG: MIX VAN WESTERS EN LOKAAL Locatie: Just Warung, Jl. Raya Canggu. Wil jij Indonesisch/Balinees eten maar je partner in crime niet? Check dan Just Warung voor heerlijke maaltijden, goede prijzen en fijne sfeer in het restaurant. Kom je rond zonsondergang kijk dan uit over de rijstvelden en zie de lucht verkleuren. Prachtig uitzicht en zeker een aanrader als je in de buurt bent. Ik ben ook gek op de verse sappen die ze serveren!


#13 WARUNG DAPUR KITCHN Locatie: Dapur Kitchn, Jl. Raya Babakan Canggu. Een van mijn favoriete restaurants is Dapur Kitchn. De Balinese Yun runt samen met haar Italiaanse man Manu dit heerlijke restaurant. Vanaf Jl. Batu Bolong rijd je rechtdoor, naar de kruising met Jl. Raya Canggu, ga daar rechtdoor. Na zo'n 500 meter ligt het restaurant aan je rechterhand. Ze hebben ook regelmatig speciale avonden: film, muziek, art etc. Zeker een aanrader om hun Instagram account in de gaten te houden. Goed voor Balinees, Indonesisch, Italiaans én Westers eten. Een super goede chicken snitzel vind je hier! De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed.


#14 FOOD N'DESO IN COMBINATIE MET SURFEN IN KEDUNGU Locatie: Food N'Deso, geen idee hoe het dorp heet. Wil je écht een unieke lokale ervaring, combineer dan jouw surf sessie in Kedungu met een lunch bij Food N'Deso. Voor 699k p.p. (zo'n 40 euro) heb je een halve dagtrip inclusief: 2hr durende surfles mét gekwalificeerde instructeur. Je surft in Kedungu, rijd dwars door de binnenlanden, lokale dorpen én je komt geen andere toeristen tegen. Dikke aanrader!

Dit waren onze tips voor nu. Mochten we nog meer plekken ontdekken óf weten hoe we de omschrijving naar de locatie kunnen beschrijven, dan delen we deze met jullie.


193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page