top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

BETROUWBARE AGENT: VISUM AANVRAGEN & VERLENGEN

Ik wil jou graag helpen bij het verlengen van jouw visum of aanvragen van een Social Visa in Singapore en regel daarvoor alles wat je nodig hebt. Het paspoort wordt opgehaald (Canggu, Seminyak, Kuta, Jimbaran etc.). Daarna stuur ik een bericht als er wordt verwacht dat je naar de immigratie komt voor een vingerafdruk en foto. Een paar dagen later breng ik jouw paspoort weer terug. Het proces voor het verlengen van jouw visum in Indonesië, duurt ongeveer een week. Pin me hier niet op vast. Welcome to Indonsia!' - DON

ERVARING DUTCH DO BALI

Toen ik (Arinda) voor het eerst naar Bali ging, kwam ik aan op het vliegveld en kocht een Visa On Arrival (VOA). Via via kwam ik bij Don terecht die me vanaf dat moment vrijwel altijd heeft geholpen met het verlengen en aanvragen van verschillende VISA's. Ook heeft hij ons geholpen op het moment dat we besloten te trouwen. Hij heeft kennis van zaken, kan kort en bondig communiceren én komt zijn beloftes na. Wij dragen hem warm aan!


P.S. Eén keer maakte ik de foute keuze door een goedkopere agent te kiezen. Mijn paspoort raakte 'kwijt' en had een overstay van 21 dagen. Op dat moment kosten me dat 21 x 300.000 IDR. Dat is een totaal bedrag van 6.300.000 IDR, omgerekend ruim 400 euro. De regels zijn veranderend, een overstay van één dag (dus het moment waarop je visum verloopt en dat per dag) kost 1.000.000 IDR. Dit grapje zou me nu dus 1300 euro kosten. Just be aware!


ZELF REGELEN Ja, je kunt je visum zelf verlengen. Ik heb al meerdere malen mensen huilend aan de telefoon gehad met de vraag of ik ze kon helpen. Jongens, stuur een WhatsApp berichtje als je langer dan 30 dagen wilt blijven... dan breng ik je in contact met Don. Hij is de expert. P.S. Je kunt ook vooraf een visum regelen via de Indonesische Ambassade in Den Haag. Details hebben we niet omdat we dit gewoonweg nooit zelf geregeld hebben. Het beste is om contact op te nemen en de prijs te vragen.


WAT BETAAL JE? Visa On Arrival (VOA), geldigheid: 2x 30 dagen Ga je in zee met Don dan is het een simpele rekensom: 35 USD op het vliegveld + 800.000 IDR verlengen. Dan kom je op een totaalbedrag van 83 euro voor 60 dagen. Hij vraagt je om één keer naar het immigratiekantoor in Jimbaran te komen om vingerafdrukken af te geven en een foto te laten maken.

Social Cultural Visa, geldigheid: 6x 30 dagen

Je kunt ook langer op Bali verblijven door te kiezen voor een Social Cultural Visa. Het is mogelijk om dit visum in Nederland aan te vragen of in Singapore (wat ik zelf altijd deed). In Singapore kostte me dat 180 SGD (120 Euro). Don zal alle details met je delen om het proces te bevorderen. Eenmaal terug in Bali, met het visum op zak, ga je door de emigratie. Snel daarna geef je je paspoort aan Don om het vervolgens te laten verlengen. Hij vraagt je, net als bij een Visa On Arrival, één keer naar het immigratiekantoor in Jimbaran te komen om vingerafdrukken af te geven en een foto te laten maken. Daarna zal hij het verlengen. In overleg kom je tot een prijs wat niet meer zal zijn dan 3.200.000 IDR (200 Euro). Na het maken van een rekensom kom je uit op zo'n: 320 euro voor zes maanden in Indonesië. Voor dit visum geldt een single entry. Vlieg je het land uit? Dan vervalt het visum. See you on the next wave! Aldo & Arinda

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page