top of page
  • Foto van schrijver@surfwithaldo

#01 HOE HET BEGON: THE CRAZY DOG vs. SURF DUDE

Yes, het eerste artikel wat ik (Arinda) 'over ons' ga schrijven is dit. Middels de rubriek 'Over ons' kun je een kijkje leven in ons en mijn leven: wonen op Bali, leerpunten, verbazingwekkende momenten, emigratie stuggles als Hollandaise en ons leven rond Canggu. THE CRAZY DOG vs. SURF DUDE Canggu, Bali, 2017 Rond de jaarwisseling 2016-2017 besloot ik te verhuizen naar Bali. Daarvoor woonde ik ruim twee jaar in Singapore waar ik werkte op de Hollandse School Limited en een klein jaar in Cambodja waar ik startte als online leerkracht voor World Wide Juf.


Toen ik Aldo ontmoette had ik mijn leven aardig op orde: woonruimte, werk als online leerkracht en geadopteerde straathond. Tijdens een van de wandelingen op Batu Bolong Beach begon Fem, de straathond, gek gedrag te vertonen toen ze een surf dude uit het water zag komen. Ze rende naar hem toe, rolde op haar rug door het zand, blafte, sprong om hem heen... gekkigheid! Aldo, de surf dude, sprak me aan en vroeg of ik mijn hond alsjeblieft in bedwang kon houden. Ik verontschuldigde me en begreep niet goed waarom Fem dit gedrag vertoonde.


'Ey, if this happens again. We better have a happy hour at Old Mans, two for one... you're gonna pay as your dog seems crazy!' Ik zei: 'Okay. I'm sorry!'

De volgende dag liep ik weer in de branding, Fem zwom en samen genoten we van de zonsondergang totdat... die surf dude weer het water uit liep en mijn hond wederom als een malle naar hem toe rende, rond hem sprong en rolde in het zand. Wederom verontschuldigde ik me, wilde doorlopen maar hij zei: 'Ey, if this happens again. We better have a happy hour at Old Mans, two for one... you're gonna pay as your dog seems crazy!' Ik zei: 'Okay. I'm sorry!'


...je raadt het, de derde keer gebeurde het weer. Mijn gekke Fem die rollend door het zand een weg baande naar de surf dude, waar ik nog steeds de naam niet van wist. Hij lachte. Samen liepen we, al pratend, naar Old Mans met Fem om ons heen dartelend. Twee bier verder was zij in slaap gevallen en wij in een diep gesprek.HE CAME AND NEVER LEFT Canggu, Bali, 2017 Aldo is zo'n vent die zijn tanden ergens in bijt en niet meer loslaat. Hij nodigde zichzelf uit bij mij thuis en is niet meer weggegaan. Vanaf dat moment zijn we onafscheidelijk. We hebben stuggles doorstaan, hij vroeg me ten huwelijk en een jaar later besloten we te trouwen voor de Indonesische wed. Dat was ook het moment dat Surf with Aldo Bali meer vorm kreeg doordat ik me ermee ging 'bemoeien'.


TROUWEN OP BALI Kedungu, Bali, 2018 We besloten eerst te trouwen voor de Indonesische wed. Hierover heb ik een apart artikel geschreven: 'Trouwen met een Indonesiër.' Wij hebben er bewust voor gekozen om dit klein te houden, zoals trouwen op maandag in het gemeentehuis. Wél wilden we iets speciaals voor familie en vrienden. Daarom besloten we een villa te huren bij Joshua District, waar we vervolgens ons trouwfeest hielden.


Dit was het moment waarop mijn familie, zijn familie ontmoette en we elkaar allemaal in real life konden zien. Een van de meest bijzondere momenten in mijn leven. Ik waardeer het tot op de dag van vandaag dat mijn familie en beste vrienden de moeite hebben genomen om naar de andere kant van de wereld te vliegen om deze dag met ons te vieren. Ook realiseer ik me dat het, ook voor hen, allemaal snel is gegaan. Omringd zijn met familie, op het eiland waar ik me thuis voel mét Aldo, zonder oordelen. Dat is bijzonder!WONEN OP BALI, IN CANGGU Canggu, Bali, 13 september 2019 Op dit moment zijn we ruim een jaar getrouwd, zijn mijn familie en beste vrienden aan de andere kant van de wereld en houden we contact via WhatsApp, Skype en andere socials. We wonen in een lokaal huis zo'n 10 minuten rijden van Batu Bolong Beach waar Aldo zijn surflessen geeft. Als mensen opgehaald willen worden doet hij dat met onze auto, willen ze naar een andere spot dan regelen we dat ook. We zijn nu bezig met het uitwerken van trips waarbij surfen en cultuur met elkaar gecombineerd kan worden.


Ik ben degene die deze website heeft gebouwd, via sociale media aan onze bekendheid werkt en hoger op probeert te komen in Google door te vragen om GoogleReviews. De concurrentie is een uitdaging. Aldo heeft z'n kwalificaties, we hebben een officiële bedrijfsregistratie én hij heeft meer dan 10 jaar ervaring als surf coach/instructor. We proberen onszelf zo min mogelijk te vergelijken met andere surf dudes en surfscholen en werken samen aan kwaliteit. Daarvoor hebben we een drie-stappen-instructie ontwikkeld én focussen nu op onze Nederlandse klanten die we hopen iets extra's mee te geven door insider tips te delen én de optie om in het Nederlands met ons te communiceren. Ook hebben we er bewust voor gekozen deze website in het Nederlands te maken omdat eerder gewoonweg alles gekopieerd werd. Welcome to our world! ...waar de concurrentie moordend is.


'We hebben samen een drie-stappen-instructie ontwikkeld én focussen op Nederlandse klanten. We hopen iets extra's mee te geven door insider tips te delen én de optie om in het Nederlands met ons te communiceren.' - ARINDA

Het vinden van een betaalbaar huis in Canggu is niet eenvoudig als Westerling. Villa's zijn buiten proportioneel duur, lokale huizen moeilijk te vinden. Heb je iets gevonden? Dan heeft het vaak niet de stijl of kwaliteit die we voor ogen hebben. Ik denk dat we veel geluk hebben met ons huis. We betalen een heel klein bedrag per maand, de eigenaar is relaxed, wonen in een lokaal dorp tussen de rijstvelden en op een steenworp afstand van het toeristische Canggu. Een ideale locatie! We hebben het huis ingericht zoals wij dat beide mooi vinden, met in ons achterhoofd dat het een huurhuis is.


Denk jij erover te gaan wonen in Canggu? In mijn volgende artikelen zal ik hierover meer schrijven.


Zelf werk ik als online leerkracht, vanuit huis. Ik geef les aan kinderen over de hele wereld. Op een doordeweekse dinsdag maak ik contact met Rusland, Australië, Singapore en de Verenigde Arabisch Emiraten. Ik werk met de methodes die ik vanuit het Nederlands Basisonderwijs ken, geniet van het één-op-één contact met mijn leerlingen en werk met veel plezier voor World Wide Juf. Daarnaast coach ik startende online leerkrachten en krijg ik extra taken die me uitdagen. Als ik mijn kantoor induik voelt het als een Nederlandse werkomgeving, stap ik het kantoor uit... dan realiseer ik me dat ik de brommer kan pakken en 10 minuten later op het strand kan zitten met een verse kokosnoot.


TOEKOMSTMUZIEK Canggu, Bali, 13 september 2019 De komende maanden wil ik me focussen op het lesgeven en uitbreiden van onze surfschool, Surf with Aldo Bali. We timmeren hard aan de weg en proberen verschillende dingen uit om te zien wat werkt. Ik ben leerkracht, we hebben geen budget om een marketing guru in te schakelen en andere dingen die grote organisaties zich kunnen veroorloven. We doen het met de riemen die we hebben!


Bedankt voor het lezen van ons eerste 'Over ons' artikel. De komende tijd hoop ik meer te schrijven over emigreren (naar Bali), leven rond Canggu, de grootste fouten die ik gemaakt heb, mijn leerpunten en alles waarvan ik denk dat het interessant is voor jou, onze lezer.


Lieve groet, Arinda P.S. Een surfles boeken kan via WhatsApp. Ben je Nederlands? Gebruik onze taal om te communiceren. Super easy!93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page